- Autor: Martina112
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka žitná celozrnná | 250 |
Olej olivový | 40 |
Rajský protlak | 80 |
Česnek | 5 |
Šunka vepřová průměr | 50 |
Rajčata | 100 |
Eidam 30% | 50 |
Dochucovadla:
sůl, voda, oregano
Energetická hodnota celkem: 6215 kJ
Bílkoviny (g): 58,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 194,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 41,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1554 kJ
Bílkoviny (g): 14.5, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 48.5, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 10.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
1 a1/4 hrnku celozrné mouky, 2 PL olivového oleje, špetka soli a 1/2-1 hrnek vlažné vody - lepkavé těsto by mělo mít hustotu asi jak bramborová kaše. Když jsem použila nějakou bio mouku, tak stačilo méně vody, teď mám tu křemežskou, a ta chce více. Lžíci vytvaruješ na pečící papír tenké těsto, sem ta píchneš vidličkou a dáš na cca 10 minut do trouby na 180° a mezitím si nachystáš co na pizzu chceš. Já dala protlak s česnekem, šunku, kolečka fuetu, rajče, eidam, oregano. Po 10 minutách v troubě ozdobíš korpus a dopékáš tak 15-20 minut, pak ještě okraje potřeš olivovým olejem a je to
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.